MONT KOMERC d.o.o. - ventilacija

HIDRO INSTALACIJE

TERMO INSTALACIJE

PROTUPOŽARNE INSTALACIJE

MONT KOMERC d.o.o. – VENTILACIJA


MONT KOMERC d.o.o. - ventilacija

Sustav ventilacije je sustav koji služi za dovođenje vanjskog i odvođenje onečišćenog zraka iz objekta, iz više prostorija ili iz samo jedne prostorije.

Razlikujemo prirodnu i prisilnu ventilaciju. Kod prirodne ventilacije izmjena zraka u prostorijama se vrši uslijed prirodnih svojstava zraka pri različitim temperaturama u prostoriji i izvan nje, a ostvaruje se kroz različite otvore s vanjskim prostorom. Prisilna ventilacija je prozračivanje prostorija kod kojeg je strujanje zraka potpomognuto djelovanjem ventilatora, odnosno dodatne mehaničke energije. Sustavi ventilacije s prisilnom izmjenom zraka mogu biti s i bez termodinamičke pripreme zraka.

Sustav klimatizacije je sustav kojim se djeluje na temperaturu, vlažnost i kvalitetu zraka, te ostvaruje prisilna izmjena zraka u prostoriji što neposredno služi postizanju mikro higijenskih uvjeta i odgovarajućeg stupnja ugodnosti prostora.
Sustav djelomične klimatizacije je sustav kod kojeg bilo koja od značajki koje mora ispunjavati sustav klimatizacije nije ispunjena i kontrolirana (sustavi grijanja i hlađenja).

MONT KOMERC d.o.o. - ventilacija

Termodinamička priprema zraka je proces izmjene topline i tvari u sustavima ventilacije, djelomične klimatizacije i klimatizacije koji se odvija dovođenjem i/ili odvođenjem topline i dovođenjem /ili odvođenjem vlage zraku sukladno zahtjevima stupnja ugodnosti prostora tijekom cjelogodišnjeg razdoblja,
Sustavi klimatizacije odnosno djelomične klimatizacije rade s vanjskim, odnosno mješavinom vanjskog i optočnog zraka.

Do sada smo izveli velik broj sustava klimatizacije ugradnjom klima komora, odnosno sustava ventilacije od prodajnih centara do velikih javnih garaža, ugrađujući opremu renomiranih svjetskih proizvođača.

MONT KOMERC d.o.o.

Krbavska 28
HR-21000
Telefon:
+385 (21) 47 36 05
+385 (21) 47 36 06
+385 (98) 25 54 57
Telefaks:
+385 (21) 47 39 02
mont-komerc@st.t-com.hr

STUDIO PRO PLUS

© 2009. MONT KOMERC d.o.o.